کمپانی کیا با عرضه موهاوی و اپتیما در سال 2009، نشان داد که محصولاتش از لحاظ ظاهری با تحول اساسی روبه رو هستند. از سال 2009 به بعد محصولات کیا روز به روز زیباتر و جذاب تر شدند و اکنون یک رقابت نفس گیری با محصولات رقیب هموطن خود یعنی کمپانی هیوندای دارند.
سورنتو، شاسی بلند سایز متوسط کمپانی کیا است که برای اولین بار در سال 2002 روانه بازار شد. سورنتو نسل اول با دو نوع پیشرانه چهار سیلندر خطی به حجم 2.4 لیتر و شش سیلندر خورجینی به حجم 3.3 لیتر توسط کمپانی کیا عرضه شد. بعد از سه سال یعنی در سال 2005 رقیب اصلی سورنتو (سانتافه) توسط هیوندای متولد شد تا عرصه را برای سورنتو تنگ کند. نسل اول سورنتو در سال 2007 دچار یک فیس لیفت شد. تغییرات اعمال شده در فیس لیفت بر روی نسل اول باعث شد تا این خودرو ایمن تر از قبل شده و با گرفتن یک ستاره ایمنی بیشتر نسبت به قبل پنج ستاره ایمنی را از موسسه معتبر ایمنی آمریکا (NHTSA) کسب نماید. این خودرو توسط شرکت «اطلس خودرو» به بازار ایران هم راه یافت. مدل های عرضه شده سورنتو در بازار ایران دارای پیشرانه شش سیلندر خورجینی به حجم 3.3 لیتر بودند که توانایی تولید 241 اسب بخار قدرت و 307 نیوتن متر گشتاور را داشتند. اما سورنتو در بازار ایران موفق نشد. دلیل این شکست، ورود همزمان سانتافه نسل جدید با ظاهر زیبا و امکانات بیشتر بود. با اینکه سانتافه از یک پیشرانه ضعیف چهار سیلندر خطی به حجم 2.7 لیتر بهره می برد ولی توانست سورنتو را شکست دهد. کمپانی کیا در سال 2010 نسل جدید سورنتو را راهی بازار جهانی کرد. نسل دوم سورنتو با ظاهری زیبا و امکاناتی مدرن عرضه شد. اکنون پیشرانه شش سیلندر خورجینی 3.5 لیتری جایگزین پیشرانه شش سیلندر خورجینی 3.3 لیتری شده است. وقتی نسل جدید سورنتو به بازار ایران عرضه شد، فروش بیشتری را نسبت به نسل قبل خود در بازار ایران تجربه کرد.کمپانی کیا هم فیس لیفت نسل دوم سورنتو را امسال راهی بازار جهانی کرد. این خودرو چهار ماه پیش وارد بازار ایران شد و در غیاب نسل سوم رقیب دیرینه خود یعنی سانتافه فروش خوبی را تجربه کرده است. در حال حاضر قیمت این خودرو در بازار آزاد حدود 190 میلیون تومان می باشد.چندی پیش فرصتی به دست آمد تا با این خرس کره ای در ارتفاعات کوه سبلان ملاقاتی داشته باشیم و این خودرو را از نزدیک بررسی کنیم.
ظاهر اروپایی سورنتو
Peter Schreyer آلمانی، سرپرست تیم طراحی کیا سورنتو است. فردی که خالق آئودی TT بوده و دیگر محصولات کمپانی کیا مانند کدنزا، اپتیما، سراتو، ریو و اسپورتیج را طراحی کرده است. هر چند تغییرات اعمال شده در ظاهر سورنتو زیاد نبوده اما باعث اسپرت تر شدن ظاهر آن شده است. نمای جلوی سورنتو، شباهت زیادی به کیا اپتیما جدید دارد. فرم چراغ های جلو نسبت به قبل تغییری نکرده است اما طرح داخلی آن به روزتر شده و یک ردیف چراغ LED در قسمت بالای چراغ جاسازی شده که برای استفاده در روز می باشد. در میان دو چراغ، جلوپنجره جدید کمپانی کیا معروف به Tiger Nose (دماغ پلنگ) قرار دارد که خشونت خاصی به نمای جلو سورنتو بخشیده است. همچنین مه شکن های گرد جای خود را به مه شکن های چهار گوش داده اند. مه شکن های جدید به صورت ایستاده در سپر جدید این خودرو قرار گرفته اند. در نمای جانبی تنها شاهد تغییر شکل رینگ ها هستیم. در سورنتو 2013 از رینگ های جدید 18 اینچی پنج پره دوبل استفاده شده است. بخش هایی از این رینگ به رنگ مشکی می باشد که باعث جذاب تر شدن نمای جانبی سورنتو شده است. برخلاف نمای جلو، تغییرات نمای عقب بیشتر به چشم می خورد. چراغ های عقب سورنتو 2013 شبیه کیا کدنزا طراحی شده است. البته این چراغ ها به چراغ های عقب آئودی Q7 نیز شباهت دارد. طراحی مه شکن های عقب این خودرو شبیه مه شکن های جلو می باشد. در این قسمت علاوه بر چراغ ها، سپر و درب عقب نیز از نو طراحی شده است. در نهایت می توان ظاهر سورنتو 2013 را نسبت به قبل اسپرت تر و جذاب تر دانست.
کابین شیک سورنتو
کابین سورنتو 2013 مانند ظاهرش با تغییرات جزیی همراه است. بیشترین تغییر در قسمت اهرم تعویض دنده و اطراف آن رخ داده است. قسمت بالایی داشبورد به رنگ مشکی بوده و قسمت پایینی آن کرم می باشد. در قسمت بالای کنسول سیستم صوتی با چنجر شش تایی و مانیتور قرار گرفته که توسط یک نوار از دیگر قسمت های کنسول جدا شده است. در قسمت میانی نیز سیستم تهویه هوا قرار دارد. در پایین ترین قسمت کنسول هم فندک و ورودی های پورت USB ، Aux و ipod جا خوش کرده است. همه این امکانات و ادوات به راحتی در اختیار راننده بوده و دسترسی به آن ها آسان است. هر چند برای آسایش بیشتر راننده کنترل سیستم صوتی، پاسخگویی به تلفن همراه، کروز کنترل و ... را بر روی غربیلک فرمان نیز جاسازی کرده اند. استفاده از طرح چوب در قسمت هایی از کنسول و تودوزی درها، باعث زیباتر شدن کابین شده است. اما استفاده از پلاستیک سخت در کنسول و دیگر قسمت های کابین از نکات منفی کابین سورنتو می باشد. وجود سقف پانورامیک کابین را دلباز و بزرگ تر نشان می دهد. صندلی های سورنتو با پوشش چرم مزین شده که در ردیف جلو مجهز به سیستم سردکن و گرمکن است. صندلی های ردیف اول و دوم از فضای کافی و مناسبی برخوردارند. این در حالی است که فضای ردیف سوم محدود بوده و دسترسی به آن نیز سخت است. از دیگر امکانات سورنتو 2013 می توان به کنترل اتوماتیک نور چراغ، چراغ های زنون با قابلیت تنظیم ارتفاع، شیشه شوی چراغ های جلو، یخ زدایی شیشه جلو، آینه های بغل مجهز به سیستم گرمکن و تنظیم برقی، آینه وسط با قابلیت تیره شونده خودکار جهت جلوگیری از خیرگی چشم راننده، سیستم ناوبری پشت سری های فعال هنگام تصادف، تنظیم برقی صندلی های جلو و ... اشاره کرد. بنابراین سورنتو دارای کابینی زیبا با امکانات زیاد می باشد که از نظر ایمنی هم به ترتیب با گرفتن پنج و چهار ستاره ایمنی از موسسه های معتبر ایمنی اروپا و آمریکا خیال شما را راحت می کند. اما استفاده دشوار از ردیف سوم و جدا نبودن سیستم تهویه ردیف دوم را نباید فراموش کرد.
مشخصات فنی سورنتو
کیا سورنتو 2013 با موتورهای مختلفی به بازار جهانی عرضه می شود. ضعیف ترین پیشرانه سورنتو چهار سیلندر خطی به حجم 2.4 لیتر می باشد که توانایی تولید 172 اسب بخار قدرت و 225 نیوتن متر گشتاور را دارد. اما قوی ترین آن پیشرانه شش سیلندر خورجینی به حجم 3.5 لیتر می باشد که قادر به تولید 277 اسب بخار قدرت و 335 نیوتن متر گشتاور است. سورنتوهای موجود در ایران از پیشرانه شش سیلندر خورجینی 3.5 لیتری و چهارچرخ متحرک بهره می برند.وقتی بر روی صندلی چرمی قرار می گیریم راحتی صندلی قابل لمس است. با روشن کردن سیستم گرمکن صندلی لذت سواری در هوای سرد کوهستانی با این خودرو دوچندان می شود. توسط دکمه تعبیه شده بر روی کنسول، پیشرانه شش سیلندر را روشن کرده و با قرار دادن گیربکس شش سرعته تیپ ترونیک در حالت D شروع به حرکت می کنیم. دید اطراف مناسب بوده و تسلط بر مسیر خوب قابل قبول است. البته با وجود امکاناتی همچون دوربین دید عقب و سنسورهای موجود در جلو و عقب سورنتو، رانندگی با این خودرو در شهر نیز راحت خواهد بود. پیشرانه شش سیلندر سورنتو کاملاً مناسب بوده و پاسخگوی نیازهای راننده است. همچنین کیا با بهبود بخشیدن به سیستم تعلیق و فرمان این خودرو باعث شده تا سواری این خودرو بهتر از قبل شود. اما سورنتو همچنان از سواری نسبتاً خشکی برخوردار بوده و ناهمواری های جاده را به سرنشینان وارد می کند. طبق گفته کمپانی کیا، مصرف سوخت سورنتو مطابق استانداردهای یورو4 در حالت ترکیبی 10.3 لیتر در هر 100 کیلومتر است. این در حالی است که مصرف سوخت سورنتو در زمان تست به دلایل نامرغوب بودن سوخت در کشور و 15.9 لیتر در هر 100 کیلومتر بود. بنابراین با باک 70 لیتری سورنتو در ایران با هر بار سوخت گیری می توان مسافتی معادل 430 کیلومتر پیمود.با اتکا به انبوهی از سیستم های کمکی همچون سیستم کنترل پایداری (ESC)، سیستم کنترل ترمز در سراشیبی (DBC) که مانع شتابگیری ناگهانی خودرو می شود، ترمزهای دیسکی همراه با سیستم (ABS) و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز به هر چهارچرخ (EBD) ، سیستم کمکی (HAC) که از واژگونی خودرو در زمان پیمودن مسیرهای آفرود با شیب های تند جلوگیری می کند، سیستم ضد لغزش (TCS) ، سیستم کنترل کشش (ESP) و ... مسیرهای آفرود را پیش گرفتیم. در مسیرهای آفرود با وجود سیستم های کمکی فراوان تکان های شدیدی وارد کابین می شد و در پیمایش مسیرهای آفرود آن طور که باید موفق نبود.بنابراین کیا سورنتو از پیشرانه مناسبی بهره مند بوده که دارای قابلیت های آفرود محدود و سواری نسبتاً خشک می باشد. اکنون باید منتظر ماند و دید هیوندای با رقیب دیرینه سورنتو، سانتافه در نسل سوم چه کرده است؟
کلاس بندی: شاسی بلند متوسط
نوع موتور: شش سیلندر خورجینی به حجم 3.5 لیتر اتمسفریک
قدرت:277 اسب بخار
گشتاور: 335 نیوتن متر
گیربکس: شش سرعته خودکار با قابلیت تعویض دستی دنده ها
محور متحرک: چهار چرخ متحرک
شتاب: 8.5 ثانیه
سرعت: 200 کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت در هر صد کیلومتر (ترکیبی): 10.3 لیتر (15.9 لیتر در زمان تست)
ایمنی: پنج ستاره ایمنی از موسسه EuroNCAP / چهار ستاره ایمنی از موسسه NHTSA
قیمت: 190 میلیون تومان
کیا سورنتو 2013 با سه پیشرانه مختلف عرضه خواهد شد؛ دو پیشرانه چهارسیلندر و یک پیشرانه شش سیلندر.
پیشرانه 2.4 لیتری GDi سورنتو قادر به تولید 191 اسببخار قدرت و بیش از 245 نیوتنمتر گشتاور است. این مدل با داشتن مصرف سوختی معادل 7.3 لیتر در سیکل جادهای، کممصرفترین مدل سورنتو خواهد بود.
دومین پیشرانه چهارسیلندر سورنتو همان حجم مدل فوق را داشته ولی با این تفاوت که در آن از سیستم پاشش دوگانه همزمان (MPI) استفاده شده است. این تغییر موجب شده تا قدرت و گشتاور آن به ترتیب به 175 اسببخار و 228 نیوتنمتر رسیده و تا لقب ضعیفترین مدل سورنتو را به خود اختصاص دهد.
قدرتمندترین مدل سورنتو2013 نیز با یک پیشرانه 3.5 لیتری V6 عرضه شده که 275 اسببخار قدرت و بیش از 335 نیوتنمتر گشتاور دارد. هر سه پیشرانه سورنتو نیز بصورت استاندارد با گیربکس شش سرعته اتوماتیک اسپرتمتیک (Sportmatic) کیا همراه خواهند شد.
امکاناتی که میتوان در کیا سورنتو 2013 بصورت استاندارد یافت عبارتند از: ایربگهای جلو، جانبی و پردهای برای ردیف جلو و همچنین ایربگهای پردهای ردیف عقب؛ پشتسریهای فعال؛ سیستم کنترل پایداری (ESC) ؛ ترمزهای ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) ؛ سیستم کنترل ترمز در سراشیبی (DBC) که مانع شتابگیری ناگهانی خودرو میشود ؛ سیستم کمکی HAC که از واژگونی خودرو هنگام پیمودن مسیرهای آفرود با شیبهای تند جلوگیری میکند؛ رادیو ماهوارهای و سیستم صوتی با قابلیت پخش MP3 و امکان اتصال با پورت USB و ارتباط بلوتوث؛ سیستم تشخیص صدا و …
برچسبها:
شایعه شده است که این خودروساز آمریکایی از شرکت Alcoa که سازنده سپرهای انفجار آلومینیومی خودروهای ارتش است درخواست کرده آلومینیوم با رتبه نظامی خود را برای به نمایش درآمدن این خودروی فورد در دیتروت قرض دهد. هدف فورد این است که ثابت کند آلومینیوم نه تنها سبک است بلکه برای پاسخ گویی به نیاز مشتریان F-150 به اندازه کافی مستحکم و بادوام نیز هست. هدف این خودروساز کاهش 340 کیلوگرم از وزن فورد F-150 به منظور کمک به کاهش مصرف سوخت و ارتقای عملکرد کلی است.
سال آینده، فورد F-150 برای سی و دومین سال خودروی پرفروش آمریکا خواهد شد و امید تولیدF-150 آلومینیومی ریسکی بزرگ برای فورد است.
برچسبها:
|
|
|
برچسبها:
|
|
|
برچسبها:
- مجوعه رینگ های اسپرت برای دیدن بر روی ادامه مطلب کلیک کنید
برچسبها:
- تصاویر ماشین های اسپرت برای دیدن بر روئ ادامه مطلب کلیک کنید.
برچسبها:
در سال ۲۰۰۴ میلادی BMW ابتدا اولین مدل خودروی SUV خود را با نام X3 وارد بازار کرد که از اکثر ماشین های هم کلاس خود بهتر و محبوب تر به نظر می رسید اما طولی نکشید که رقبا هم دست به کار شدند و Audi با عرضه مدل Q5، مرسدس بنز با مدل GLK و اینفینیتی با ارائه مدل EX35 به رقابت با X3 پرداختند. در طول زمان مشتری ها متوجه شدند که مدل های Audi و مرسدس بنز هم از جنبه های زیادی بهتر از مدل X3 هستند و فروش X3 تا سال ۲۰۱۰ روند نزولی شدیدی گرفت اما بالاخره در سال ۲۰۱۲ بی ام دبلیو تصمیم گرفت مدل جدیدی از X3 را عرضه کند. به جای تغییر کلی X3 این کمپانی تصمیم گرفت که مدل اولیه را از همه لحاظ آپدیت کرده تا آماده رقابت با سایر رقبا شود. یکی از موارد مهمی که نیاز به تغییر داشت طراحی X3 بود درست است که در سال ۲۰۰۴ X3 طراحی خوبی داشته است اما به مرور زمان هر سال این طراحی قدیمی تر به نظر می رسید و حالا BMW مدل ۲۰۱۱ را با تکنولوژی های روز زیباتر کرده است. X3 جدید ۳٫۱ اینچ ار نظر طول، ۱٫۱ اینچ از عرض و ۰٫۵ اینچ از ارتفاع بزرگتر شده است و شبیه به اولین سری X5 این کمپانی شده است.
برچسبها:
فراری های 2+2 موتور وسط
Mid-Engine 2+2
این سری از فراری ها از سال 1974 تا سال 1993 رو خط تولید فراری بودن
از سال 1974 تا 1980 مدل های 208/308 GT4
GT4 308 Dino
این مدل یکی از موفق ترین فراری ها برای کمپانی بود زیرا اولین ماشین کمپانی با آرایش وی 8 موتور وسط بود و اولین ماشین تولیدی فراری بود که از طراحی مارچلو گاندینی (برتونه) بجای پینین فارینا استفاده شده بود.
پینین فارینا بسیار ناراحت بود ازین که تو این کار برتونه بجای اونا با وجود همه کارهای پینین فارینا برای فراری ترجیح داده شده بود.
این ماشین سرانجام در موتورشو پاریس سال 1972 معرفی شد و بعضی خبر نگارها از شباهت فراوان دینو با لانچا استراتوس و لامبو اوراکو که هردو شون طراحی شده توسط برتونه بودن گفتن.
مشکل دیگه لوگو دینو بود که سرانجام انزو فراری راضی شد تا "اسب رقصان" رو جایگزینش کنه.
شاسی این مدل همون شاسی دینو 246 بود که با افزایش طول برای ردیف دوم صندلی جا باز شده بود. موتور وی هشت بصورت عرضی در وسط جاسازی شده بود.
موتور وی هشت سه لیتری در مدل 308 به تنهایی قادر بود 250 اسب بخار در مدل اروپایی و 230 اسب بخار در ممدل آمریکایی تولید کنه. در این موتور از چهار کاربراتور Weber 40 DCNF استفاده شده بود.
تا سال 1980 جمعا 2,826 مدل کوپه تولید شد. این مدل در حال حاضی یکی از ارزانترین فراری های کلاسیک است.
برچسبها:
روش های افزایش قدرت موتور
● تلاش براي گنجاندن قيمت خودرو در يک محدوده مشخص .
● نياز براي دريافت استانداردها .
● تمايل براي تامين حداکثري عمر و قابل اطمينان بودن خودرو .
اين مصلحت اندیشی ها اغلب به شما مجال زيادي براي بهبود وضعيت بر حسب عملکردتان مي دهد! راههاي بسیار مختلفي براي افزايش اسب بخار موتور موجود ، وجود دارد . اينجا چندين مثال موجود است(عموما از آسان ترين تا مشكل ترين/ گرانترين مرتب شده است):
تراشه (چيپ )كامپيوترتان (ECU) را عوض کنيد-- گاهي اوقات و یقيناً نه هميشه -- شما مي توانيد با عوض کردن تراشه ي رُم در "بخش کنترل موتور" يا همان ECU عملکرد خودرو را تغيير دهيد. شما مي توانيد اين تراشهها را معمولاً از فروشندگان لوازم يدکي بخريد . خواندن يک بررسي مستقل براي تراشه ي در نظر گرفته شده خيلي ارزشمند است چون بعضي از تراشه ها فقط جنبه ي تبليغاتي دارند و کارايي ندارند.
● به هوا اجازه بدهيد راحتر وارد بشود ، هنگامي که پيستون پايين مي رود در مرحله ي مکش ، مقاومت هوا مي تواند مقداري از قدرت موتور را از بين ببرد . بعضي از خودروهاي جديدتر داراي منيفلدهاي*(1) ورودي صيقلي هستند که مقاومت هوا را بر طرف کنند . کاهش لوله هاي ورودي و فيلتر هواي بزرگتر مي توانند جريان هوا را بهبود بخشند .
● اجازه دهيد خروج دود راحتر انجام شود ، اگر مقاومت هوا يا برگشت آن وجود داشته باشد فشار ان باعث سخت خارج شدن دود از محفظه سيلندر در مرحله ي تخليه مي شود و اين نيز قدرت موتور را تحليل مي دهد . فشار منفي*(2) به علت لولۀ اگزوز بسیار کوچک یا مقدار زیاد مقاومت هوا در صدا خفه کن*(3) است . سيستم هاي خروجي با عملکرد بالا از هدزر*(4) استفاده مي کنند ؛ لوله هايي که انتهايي گشاد و آزاد دارند انباره هاي اگزوز را روان و فشار بالعکس (منفي)را در سيستم اگزوز بر طرف مي کند .
● سرسيلندر و بادامک ها را عوض کنيد -- بسياري از موتور هاي موجود يک سوپاپ ورودي و يک سوپاپ خروجي دارند . خريدن يک سر سيلندر جديد که چهار سوپاپ در هر سيلندر دارد جريان هواي ورودي و خروجي موتور را به صورت دراماتيکي بهبود مي بخشد و مي تواند قدرت را بيشتر کند . همچنين استفاده از بادامک هاي کارا سبب يک تغيير بزرگ در عملکرد موتور مي شود .روشهای دیگر افزایش اسب بخار:
● درون سيلندر را بيشتر پر بكنيد - اگر شما بتوانيد هواي بيشتري (و همچنين سوخت بیشتری ) را در يک سيلندر که اندازه اي معلوم دارد بگنجانید در نتيجه قدرت بيشتري از سيلندر جذب می شود ( به طور مشابه شما مي توانيد اندازه ي سيلندر را افزايش دهيد و قدرت را افزايش دهيد) توربو شارژها و سوپر شارژرها فشار هواي ورودي را تنظيم مي کنند ، که سيلندر با هواي بيشتري پر شود . سازندگان فراواني قطعات توربو شارژرها و سوپر شارژرها را براي خودرو هاي مختلف مي سازند.
● هواي ورودي را خنک کنيد - متراکم کردن هوا ، دماي آن را بالا مي برد . شما مايليد خنک ترين هواي ممکن در سيلندر را داشته باشيد زيرا وقتی احتراق انجام شود هوای داغ حجم بالایی دارد*(5). بدين منظور خيلي از خودروهاي مجهز به توربو شارژ و سوپر شارژ داراي اينترکولر*(6) هستند . اينتر کولر يک رادياتور مخصوص مياني است که دمای هوای متراکم شده را قبل از ورود به سیلندر کاهش می دهد.
● همه چيز را سبک کنيد - قطعات سبک وزن به موتور کمک مي کنند بهتر کار کند. هر دفعه که پيستون تغيير جهت دهد يک انرژي صرف از بين بردن جابجايي در يک مسير مي شود و اين عمل دوباره تکرار مي شود*(7) . پيستون سبکتر ، انرژي کمتري صرف مي کند . همچنين قطعات سبکتر به موتور اجازه مي دهد که سريعتر بچرخد ، و سريعتر چرخيدن به موتور اسب بخار بيشتر مي دهد.
● نسبت تراکم را افزايش دهيد- افزایش نسبت تراکم تا يک نقطه خاص قدرت بيشتر توليد مي کند. با اين وجود اگر شما مخلوط سوخت و هوا را بيشتر متراکم کنيد به احتمال زياد خود به خود منفجر مي شود و آتش مي گيرد ( قبل از اينکه شمع ها آن را مشتعل سازند). بنزينهاى با عدد اكتان بالاتر تقريبا از اشتعال زودهنگام جلو گيري مي کنند. به همین علت عموماً خودروهای با کارایی بالا به بنزین اکتان بالا نیاز دارند ؛ موتور انها برای دریافت قدرت بیشتر از نسبت تراکم بالاتر استفاده می کند.
● جابجايى *(8) را افزايش دهيد ، جابجايي بيشتر به معني قدرت بيشتر است چون شما مي توانيد با هر بار چرخش موتور بنزين بيشتري بسوزانيد. شما مي توانيد جابجايي را با بزرگتر کردن سيلندر افزايش دهيد.امکان دارد شما هنگامي كه سعي کنيد جابجايي(حجم) را افزايش دهيد به هزينه هاي خريد يک موتور جديد با کارايي بالا و سوار کردن آن بر ماشينتان فکر کنيد ، شايد اين آسانتر و راحتر باشد.
برچسبها: